KDH považuje odstúpenie ministerky Dolinkovej po zlyhaniach v rezorte za logický krok

Odstúpenie ministerky Dolinkovej považuje KDH za logický krok, ktorý ukončil agóniu ministerky, ktorej záujmy záujmových skupín a neschopnosť prichádzať s riešeniami prerástli cez hlavu. KDH verí, že pre dobro pacientov a zdravotníkov na Slovensku tento rezort prevezme rešpektovaná osobnosť, ktorá bude vedieť hájiť predovšetkým záujmy pacientov a bude mať silnú politickú podporu v boji so záujmovými skupinami v rezorte.

,,Pani Dolinková doplatila na nepripravenosť, s ktorou na kreslo ministerky prišla a zároveň chabý rešpekt v rámci celého rezortu, ktorý si nedokázala ani za rok svojho pôsobenia vybudovať. Treba spomenúť viacero zlyhaní, ktoré ministerku Dolinkovú sprevádzali od začiatku jej pôsobenia. Preradenie Nemocnice Bory a Kardiocentra Agel do vyššej úrovne, definitívne pochovanie národnej univerzitnej nemocnice na Rázsochách, zlyhania pri hľadaní alternatívnych riešení pri detských ambulantných pohotovostných službách, neschopnosť riešiť nekontrolované poplatky v zdravotníctve, sústavné zhoršovanie dostupnosti zdravotnej starostlivosti, meškanie s centrálnym riadením štátnych nemocníc a nakoniec aj terajšie hrubé zásahy konsolidačného balíčka do ťažko skúšaného rezortu,“ pripomína poslanec KDH Peter STACHURA.

KDH upozorňuje, že zdravotníctvo je aj kvôli minulým vládam Roberta Fica v zúfalom stave a bez osobnej angažovanosti premiéra, na ktorú kresťanskí demokrati apelovali už niekoľkokrát, nebude možné zaviesť systémové zmeny v zdravotníctve. ,,Pani ministerka zlyhala v najdôležitejšej oblasti, a to v boji za zdravotníkov a pacientov. Čakali sme, že pri návrhu konsolidácie sa pani Dolinková postaví a bude bojovať za svoj rezort, za sestry, záchranárov, lekárov a bude sa biť do poslednej chvíle. To sa však nestalo a ministerka radšej rezignovala. Čakáme, že jej nástupca zvráti prijaté opatrenia a zasiahne aj prezident Slovenskej republiky,“ dodáva poslanec KDH František MAJERSKÝ.

Informácie o spracúvaní osobných údajov
Ⓒ 2023 - KDH | Všetky práva vyhradené

Dostávajte nové info

Ste zvedaví na naše riešenia? Nechajte nám svoj e-mail a naše návrhy si v schránke nájdete vždy čerstvé.
Name*