KDH k schváleniu konsolidačného balíka a zákona o dani z finančných transakcií

Tento návrh na konsolidáciu z dielne vlády nesie výrazné prvky amaterizmu a babráctva. Vláda vo svojej nekompetentnosti pristúpila k najmenej náročnému ale najhoršiemu riešeniu, a to k zvýšeniu daní. Bohužiaľ, táto konsolidácia sa dotkne všetkých ľudí. Čo je horšie, budú postihnuté transakčnou daňou neziskové spoločnosti, organizácie a inštitúcie, ktoré zastupujú štát a pomáhajú ľuďom v núdzi.  Najhoršia vec je aj to, že vyháňame zdravotníckych zamestnancov, zdravotné sestry či záchranárov do zahraničia, keďže im balíček siahol na v minulosti dohodnutý valorizačný príspevok. Práve preto Kresťanskodemokratické hnutie hlasovalo proti konsolidácii, ako aj proti zákonu o dani z finančných transakcií.

Bude drahota! U vládnych predstaviteľov asi vládne kognitívna anamnéza, lebo si nepamätajú, čo tvrdili ešte pred necelým rokom, že nebudú zdvíhať DPH. Žiaľ, oklamali všetkých.

My v KDH nie  sme spokojní, lebo neboli uplatnené veci, o ktorých sme hovorili v rozprave a na ktoré sme upozorňovali ministra Kamenického.  Bol  nám daný prísľub, že minimálne Slovenská katolícka charita a podobné inštitúcie budú v určitom slova zmysle odškodnené za finančné straty spôsobené transakčnou daňou, ale nepredstavil nám zatiaľ žiaden návrh, ako to mieni urobiť.
Vláda nie je schopná znížiť svoje veľké rozpočty na ministerstvách, nie je schopná šetriť na sebe, a všetku konsolidáciu zvalila na plecia ľudí a podnikateľov. Je to vláda ožobračovania našich občanov a dusenia našich podnikateľov.

Informácie o spracúvaní osobných údajov
Ⓒ 2023 - KDH | Všetky práva vyhradené

Dostávajte nové info

Ste zvedaví na naše riešenia? Nechajte nám svoj e-mail a naše návrhy si v schránke nájdete vždy čerstvé.
Name*