Dvaja ministri si osvojili návrhy z dielne KDH, stále sa však zabúda na samosprávy

Minister práce Tomáš navrhuje, aby transakčnú daň nemuseli platiť mimovládne organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi, ľuďom so zdravotným postihnutím a robia charitu. Kresťanskodemokratické hnutie už na minulej schôdzi parlamentu žiadalo, aby sa na mimovládne neziskové organizácie nevzťahovala povinnosť platiť transakčnú daň. Dúfame, že oslobodenie od transakčnej dane sa aj stane reálnym pre všetky neziskové aj cirkevné organizácie a že nezostane iba pri sľuboch!

Minister financií Kamenický konečne pochopil, že vyšší odvod z hazardu, ako navrhuje KDH, by bol prínosom nielen pre štátnu pokladnicu, ale aj pre rodiny, ktoré tomu čelia. Dúfame, že sa tak aj reálne stane a že nezostane iba pri sľuboch!

KDH žiada vládu, aby si vláda osvojila aj návrh KDH týkajúci sa financovania samospráv, a síce, toto financovanie zosystemizovala a najmä ich v tomto roku dofinancovala tak, ako je to nevyhnutné – sumou nie 50 mil.eur, ale 100 miliónov eur. Zatiaľ zo strany vlády vnímame iba to, ako samosprávy nepodporuje a doslova ich potápa!

Informácie o spracúvaní osobných údajov
Ⓒ 2023 - KDH | Všetky práva vyhradené

Dostávajte nové info

Ste zvedaví na naše riešenia? Nechajte nám svoj e-mail a naše návrhy si v schránke nájdete vždy čerstvé.
Name*