Stanovisko KDH k vyjadreniam Jána Čarnogurského k vojne na Ukrajine

Ján Čarnogurský bol predsedom Kresťanskodemokratického hnutia v rokoch 1990 – 2000. Od roku 2013 už nie je členom KDH, keď odišiel na vlastnú žiadosť, a nie je ani pravda, že by v hnutí zastával pozíciu čestného predsedu.

Prosíme všetkých, aby sledovali oficiálne vyhlásenia vedenia KDH (k dispozícii napríklad na www.kdh.sk alebo na oficiálnej facebookovej stránke KDH) a nešírili dezinformácie o údajných stanoviskách hnutia, vrátane spájania s osobnými názormi bývalých členov KDH.

Od vyhlásení Jána Čarnogurského v súvislosti s vojnou Vladimira Putina na Ukrajine, ktoré sa nesprávne spájajú s dnešným postojom KDH, sa dištancujeme.

KDH naopak v plnom rozsahu odsudzuje priamy vojenský útok Ruskej federácie pod vedením Vladimira Putina na suverénny štát a nášho suseda – Ukrajinu ako hrubé a neospravedlniteľné porušenie medzinárodného práva. Ihneď po začatí útoku sme k tomu vydali jednoznačné stanovisko, ktorým sme nadviazali na dlhodobú komunikáciu hnutia k problematike.

Stojíme pri ukrajinskom ľude a na strane mieru a veríme, že aj ruský ľud odmietne agresívnu politiku vlády prezidenta Putina. Teraz je kľúčová jednota Európskej únie, transatlantických partnerov a všetkých demokratických spojencov. To, nakoľko jednotne a principiálne v týchto chvíľach reagujeme, bude definovať, v akom svete budeme žiť.

Transparentný účet: SK87 0900 0000 0052 1341 9510

Informácie o spracúvaní osobných údajov
Ⓒ 2023 - KDH | Všetky práva vyhradené

Dostávajte nové info

Ste zvedaví na naše riešenia? Nechajte nám svoj e-mail a naše návrhy si v schránke nájdete vždy čerstvé.
Name*